Adaptació d'una obra clàssica de Charles Dickens

Este conte s'ha dit Cançó de Nadal, Conte de Nadal o El cant de Nadal, ve del títol original A Christmas Carol, i és una novela curta escrita per l'escriptor britànic Charles Dickens.

 

Va ser publicada el 19 de desembre de 1843, i conta la història d'un home avar i egoista anomenat Ebenezer Scrooge i la seua transformació després de rebre la visita de tres fantasmes a nit d'abans de Nadal.

La novela va tindre un èxit grandíssim i els crítics el van aplaudir molt. El llibre va ser escrit i publicat durant la època victoriana, un temps en el que existía una gran nostalgia per les velles tradicions nadalenques mentre que s'introduien noves modes com els arbres de Nadal o les targes de felicitació.

La inspiració de Dickens per a escriure el llibre pareix molt variada, però es pensa que es va inspirar en les experiències tristes i humiliants de la seua infància, la seua simpatia pels pobres i diversos relats nadalencs i contes de fades.

També s'ha considerat que el llibre va contribuir a la restauració de les festes de Nadal com una època de celebració i festivitat en el Regne Unit i Estats Units després d'un periode molt obscur i sobri.

 

El llibre segueix sent popular, ja que mai ha deixat de publicar-se i ha sigut adaptat moltes vegades al cine, al teatre, la televisió i altres mitjans.

 

© 2017 by Educa con Música. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now