Ràdio

OBJECTIUS

Treballarem els gèneres musicals dels segles XX i XXI de forma activa: escoltarem músiques de diversos gèneres (rock, pop, jazz) i triareu algunes cançons per a què formen part del podcast.

ÀREA DE MÚSICA
ALTRES COMPETÈNCIES

Editarem la música amb programari d'àudio, per tal d'entendre com funcionen els mitjans de comunicació actuals (ràdio, televisió) i com s'utilitza la música per a realitzar-los.

Utilitzarem el programa de ràdio per a què vosaltres mateixos recordeu i repasseu els conceptes de llenguatge musical que us pareixen més importants.

Gèneres musicals

Edició de pistes musicals

Estudiarem d'una altra manera

Escoltar i gravar música de diferents gèneres ens portarà a descobrir quina connexió tenen la música antiga (Mozart, Bach...) amb la música actual, on i en quin moment de la història es van trobar.

Història de la música actual

Comunicar-se és preceptiu: els presentadors i el tècnic de so han de tindre clar els punts del programa, tingueu en compte que a la ràdio, com a tot, quan més ben preparada i assajada està la part de cadascú, millor surt el programa en conjunt. Ah! I igualment important és la feina del tècnic de so com la dels presentadors/res.

 

Treballarem hàbits socials a l'hora de gravar, ja sabeu que el respecte pels companys i la necessitat de mantenir silenci en determinats moments és molt important, tant en els moments en què farem ràdio com a l'hora de gravar nosaltres mateixos cançons o de fer entrevistes i escoltar als nostres entrevistats.

Social i ciutadana

Aprendrem a utilizar l'Audacity, programa lliure i gratuit, que a més de què ens permet fer algo creatiu amb l'ordinador també us servirà per a futurs treballs, ja que és una manera original de presentar la informació.

Digital i comunicativa

La bona redacció dels continguts del programa també és molt important. Recordeu que vam parlar a classe de la necessitat de tindre ben organitzada la informació, i de què les notícies que donem han d'estar ben redactades i respondre a una sèrie de preguntes.

 

A més, practicarem la vocalització i la bona dicció a l'hora de parlar d'una manera entenedora. És un recurs que molt bé us podrà servir per a cada vegada que haureu d'exposar més treballs o projectes en el futur, ja sigui en enregistraments o en directe.

Lingüística

EINES UTILITZADES

Eina per a fer anotacions en un mur virtual, es pot compartir de diverses maneres, també configurant una contrasenya per accedir-hi. A més, els "post-it" es poden moderar.

Padlet

Programari lliure i gratuit per a editar àudio.

Audacity

Una qüestió cultural i ètica de la què parlarem és la utilització de material lliure de drets d'autor. És necessari que coneguem que la música actual, contràriament a l'antiga, sovint està sota llicències de pagament, i és necessari que les respectem cercant i utilitzant sempre música lliure per a treballs i exposicions.

Actualitat musical: aspectes ètics

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now