top of page

Com comença este projecte?

Neix de la necessitat d'impulsar el pla lector dels alumnes de primer cicle d'una manera lúdica i amena, i de fomentar l'expressió oral.

En què consisteix?

En substituir la clàssica fulla de lectura que utilitzava el mestre/a per a avaluar el coneixement sobre els llibres llegits per un programa de ràdio on els alumnes expressen la seua opinió, exposen oralment als seus companys la temàtica del llibre i el que més els ha agradat.

​

A més, este treball ha derivat també en utilitzar algunes estructures cooperatives, com la lectura compartida per a fer programes "en parella" i donar així andamiatge a l'alumnat.

Resultats i valoració final

S'ha observat una millora molt important de la motivació per la lectura, fruit, pensem, de compartir la informació i enregistrar els programes en la mateixa aula, davant dels companys. El "tràfic" de llibres de la biblioteca d'aula no para, cada dia els alumnes tornen llibres i n'agafen de nous, per recomanació dels propis companys/es.

​

S'ha observat una millora substancial en l'expressió oral, la fluidesa del discurs, l'estructura del discurs. També han adquirit un compromís i una responsabilitat important vers la feina.

​

Això ha provocat que els alumnes continuen treballant amb la ràdio per a altres fites durant el curs (fent programes amb endevinalles, refranys típics...).

​

A millorar: caldria donar a este treball més repercusió en la comunitat educativa. Com que tenim a l'abast un estudi de ràdio de la universitat de Castelló, seria bò aprofitar este treball per a fer una visita a les instal·lacions i gravar els nostres programes de manera professional.

​

També caldria explorar altres formats que trencaren amb l'estructura que els hem posat de guía als alumnes. Així fomentariem més encara el discurs lliure i improvisat, realitzant debats o tertúlies lectores.

bottom of page